Desi poate fi contraproductiv si neverosimil, consumul de prajituri poate fi destul de benefic pentru organismul uman. Ca orice aliment, fara a face abuz si consumand cu moderatie, putem gasi diferite avantaje care ne incurajeaza sa consumam aceste minunate prajituri, dincolo de aroma foarte bogata pe care o au acest tip de dulciuri.
Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le gasim in prajituri este varietatea lor. Adica la unele iese in evidenta laptele, la altele un anumit tip de fructe si asta iti permite sa te joci cu diversitatea aromelor. De aici vei avea o multime de beneficii. De exemplu, o prajitura cu lamaie va fi foarte digestiva, o prajitura cu capsuni va fi purificatoare si o prajitura cu nuca de cocos va fi diuretica. La toate acestea, putem adauga orice tip de fruct pe care ni-l dorim si beneficiam direct de toate proprietatile sale. Asa ca nu ezita sa mananci prajituri atunci cand ai pofta, mail ales ca acum existacofetarii care livreaza la domiciliu si poti sa te bucuri de o prajitura chiar și in timp ce lucrezi remote sau pur si simplu nu ai chef sa iesi din casa.
Specialistii spun ca produsele de patiserie de casa sunt mai sanatoase, mai ales ca sunt dulciuri fara tot felul de ingrediente nocive, cateva dintre beneficiile lor fiind enumerate mai jos:
Cantitate mai mica de calorii
Produsele de patiserie de calitate ne ofera dulciuri traditionale sau de casa cu mai putine calorii in comparatie cu dulciurile pe care le gasim pe rafturile supermarketurilor. Potrivit expertilor, o portie de dulciuri de calitate, facute de o cofetarie sau in casa, poate avea aproximativ 200 de calorii, fata de 400 sau mai multe calorii pe care le au dulciurile industriale.
Cantitate mai mica de grasime
In ceea ce priveste grasimile, coacerea ne permite optiunea de a furniza unele dintre ingrediente dupa criterii verificate sau chiar personalizate, astfel incat sa putem reduce utilizarea uleiului, sa punem mai putin zahar, sa folosim unt cu continut scazut de grasimi… pe scurt, pot fi facute mult mai sanatoase decat sunt deja.
Reducerea colesterolului
In aceeasi linie cu cele mentionate mai sus, dulciurile realizate in cofetarie sau in casa ne vor permite sa controlam ingredientele pe care le contine, acestea fiind deja sanatoase in sine. Asta inseamna ca ingestia acestora nu este daunatoare pentru colesterolul nostru.
Bune pentru sanatatea ta
Consumul de zahar, precum si alte ingrediente care sunt continute in dulciurile de casa, este necesar pentru organismul nostru. Deci aportul este sanatos.
Exprimarea identitatii
Cofetaria este o expresie reprezentativa a culturii si un factor de identitate, deoarece presupune pregatirea artizanala a dulciurilor respectand reteta traditionala care se transmite din generatie in generatie, care devine, asa cum spuneam, un adevarat semn al identitatii.
Pe scurt, prepararea prajiturilor intr-o cofetarie sau acasa presupune mai putina poluare, controlul zaharului, un aport mai mic de calorii, un aport mai mic de grasimi si colesterol, produse naturale, proaspete si de calitate imbatabila… si toate acestea sunt delicioase. In plus, acum nici nu trebuie sa te mai deplasezi sau sa stai ore in sir facand prajituri pentru ca poti gasi cofetarii cu livrare la domiciliu, precum Cofetaria Narcisa, ce-ti vor aduce numaidecat prajiturile sau torturile la tine acasa.
Daca ai indoieli, incerca prajiturile pe care aceasta ti le pune la dispozitie…te vei indragosti!