5 Sfaturi pentru a mari viteza de lucru in Windows 10

Sfaturi utile pentru a mari viteza de lucru in Windows 10.

Doriti ca Windows-ul 10 sa aibe o viteza de lucru mai mare? Websiteul Proreparatii prin tehnicienii sai vine cu solutia concreta. In numai cativa pasi puteti incerca urmatoarele 5 modalitati. Sistemul dvs. de calcul va lucra accelerat si vor exista mai putine probleme legate de preformanta sistemului de operare.

Utilizati fisiere OneDrive la cerere

Este posibil ca unii utilizatori sa nu doreasca sa opreasca sincronizarea OneDrive. Acest lucru inseamna ca nu va puteti atinge scopul de a va asigura ca aveti cele mai recente fisiere pe orice dispozitiv pe care il utilizati. Si ar insemna, de asemenea, ca nu veti putea folosi OneDrive ca o modalitate de a face backup in siguranta pentru fisiere.

Dar exista o modalitate de a obtine cele mai bune rezultate din ambele situatii: puteti continua sincronizarea la un minim absolut si o puteti face numai atunci cand este absolut necesar. Veti accelera performanta si veti obtine tot ceea ce poate oferi OneDrive.

Pentru a face acest lucru, utilizati caracteristica la cerere a fisierelor OneDrive din Windows. Cu aceasta, puteti alege sa pastrati doar anumite fisiere pe calculator, dar sa aveti in continuare acces la toate celelalte fisiere OneDrive din cloud. Cand doriti sa utilizati unul dintre acele fisiere online, il deschideti direct din cloud. Cu mai putine fisiere pe sincronizarea calculatorului, ar trebui sa vedeti o crestere a performantei.

Cum sa faceti o sincronizare OneDrive eficienta

Faceti clic dreapta pe pictograma OneDrive din partea dreapta a barei de activitati si selectati Settings, apoi faceti clic pe fila Settings din caseta de dialog care apare. Bifati caseta de langa Files On-Demand. Acum faceti clic pe pictograma OneDrive si selectati Open Folder. OneDrive apare intr-o fereastra File Explorer. Faceti clic dreapta pe un folder ale carui fisiere doriti sa fie stocate numai in cloud, dar nu pe calculator, apoi selectati „Free up space”. Fisierele din acel folder vor fi eliminate de pe disc, dar vor fi pastrate in OneDrive in cloud.

Pentru fiecare dosar ale carui fisiere doriti sa fie pastrate pe calculatorul dvs., faceti clic dreapta pe dosar si selectati „Always Keep on this Device”. Puteti modifica optiunile din orice folder in orice moment facand clic dreapta pe acesta si alegand ce doriti sa faceti.

Daca va razganditi si doriti ca toate fisierele dvs. sa fie stocate local si pastrate sincronizate prin OneDrive, reveniti la caseta de dialog cu setari OneDrive si debifati caseta de langa Files on-Demand.

Retineti ca OneDrive Files on-Demand este disponibil numai in versiunea Windows 1709 si mai mare.

In cazul in care nu stiti ce versiune de Windows 10 aveti instalata pe calculatorul dvs. Proreparatii vine in ajutorul dvs. Tehnicienii nostri va vor asista fie de la distanta (remote), fie ne vom deplasa la sediul dvs. Va oferim astfel o gama completa de servicii de optimizare si instalare Windows 10, la preturi rezonabile. Daca totusi, nu cunoasteti oferta noastra, un tehnician IT va poate realiza o cotatie de pret pentru instalarea Windows-ului 10. Acest lucru se va realiza fie telefonic, fie on-site in functie de hardware-ul de care dispuneti. Serviciile de instalare si optimizare Windows 10 le realizam in Bucuresti sau Ilfov la domiciliul clientului.

2. Dezactivati indexarea cautarii

Windows 10 va indexeaza hard disk-ul in fundal, permitandu-va – in teorie – sa cautati pe calculator mai repede decat daca nu s-ar fi facut indexare. Dar calculatoarele mai lente care nu utilizeaza indexarea pot inregistra o performanta puternica si le puteti oferi o crestere a vitezei prin dezactivarea indexarii. Chiar daca aveti un disc SSD, oprirea indexarii va poate imbunatati viteza, deoarece scrierea constanta pe disc pe care o face indexarea poate incetini SSD-urile.

Pentru a obtine avantajul maxim in Windows 10, trebuie sa dezactivati complet indexarea. Pentru aceasta, tastati services.msc in caseta de cautare Windows 10 si apasati Enter. Apare aplicatia Services. Derulati in jos pana la Indexing Service sau Windows Search in lista de servicii. Faceti dublu clic pe acesta si, din ecranul care apare, faceti clic pe Stop. Apoi reporniti masina. Cautarile dvs. pot fi usor mai lente, desi este posibil sa nu observati diferenta. Dar ar trebui sa obtineti o crestere generala a performantei.

Daca doriti, puteti dezactiva indexarea numai pentru fisierele din anumite locatii. Pentru aceasta, tastati index in caseta de cautare Windows 10 si faceti clic pe rezultatul Indexing Options care apare. Apare pagina Indexing Options din Control Panel. Faceti clic pe butonul Modify si veti vedea o lista a locatiilor care sunt indexate, cum ar fi Microsoft Outlook, fisierele dvs. personale si asa mai departe. Debifati caseta de langa orice locatie si aceasta nu va mai fi indexata.

3. Curatati hard disk-ul

Daca aveti un hard disk ticsit si plin de fisiere de care nu aveti nevoie, a-ti putea incetini calculatorul. Curatarea acestuia va poate oferi o crestere a vitezei. Windows 10 are un instrument incorporat surprinzator de util pentru a face acest lucru numit Storage Sense. Accesati Settings > System > Storage si in partea de sus a ecranului, mutati comutatorul de la Off la On. Cand faceti acest lucru, Windows va monitorizeaza in mod constant calculatorul si sterge fisierele vechi nedorite de care nu mai aveti nevoie – fisiere temporare, fisiere din folderul Downloads care nu au fost modificate de o luna si fisiere vechi din Recycle Bin.

Puteti personaliza modul in care functioneaza Storage Sense si, de asemenea, il puteti utiliza pentru a elibera si mai mult spatiu decat ar face in mod normal. Sub Storage Sense, faceti clic pe „Configure Storage Sense or run it now”. Din ecranul care apare, puteti schimba frecventa cu care Storage Sense sterge fisierele (in fiecare zi, in fiecare saptamana, in fiecare luna sau cand spatiul dvs. de stocare scade).

Mai multe optiuni pentru configurarea Storage Sense

De asemenea, puteti configura Storage Sense sa stearga fisierele din folderul Downloads, in functie de cat timp au fost acolo si sa setati cat timp sa asteptati pentru a sterge automat fisierele din Recycle Bin. De asemenea, aveti posibilitatea ca Storage Sense sa mute fisierele de pe calculatorul dvs. in cloud in spatiul de stocare cloud Microsoft OneDrive daca nu sunt deschise pentru o anumita perioada de timp (in fiecare zi sau la fiecare 14 zile, 30 de zile sau 60 de zile).

De asemenea, puteti sterge versiunile vechi de Windows care ar putea ocupa spatiul pe hdd. In partea de jos a ecranului, bifati caseta de langa „Delete previous versions of Windows”. Storage Sense va sterge apoi versiunile vechi de Windows la zece zile dupa ce ati instalat un upgrade. Retineti ca, daca faceti acest lucru, nu veti putea reveni la versiunea mai veche de Windows.

4. Curatati registrii

Sub carcasa Windows-ului, registrii urmaresc si controleaza aproape totul despre modul in care functioneaza si arata Windows. Aceasta include informatii despre locul in care sunt stocate programele dvs., care sunt DLL-urile pe care le utilizeaza si le partajeaza, ce tipuri de fisiere ar trebui sa fie deschise de catre ce program si cam orice altceva.

Dar registri sunt un aspect foarte dezordonat. De exemplu, cand dezinstalati un program, setarile acelui program nu sunt intotdeauna curatate in registri. Deci, in timp, se poate umple de nenumarate setari invechite de toate tipurile. Si asta poate duce la incetinirea sistemului.

Nici macar nu va ganditi sa incercati sa curatati singuri toate acestea. Este imposibil. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de un Registry Cleaner. Sunt multe disponibile, unele gratuite si altele platite. Dar nu este nevoie sa cumparati unul, deoarece Auslogics Registry Cleaner gratuit face o treaba solida.

Inainte de a utiliza Auslogics sau orice alt Registry Cleaner, ar trebui sa faceti o copie de rezerva a registrilor, astfel incat sa ii puteti restabili daca ceva nu merge bine. (Auslogics Registry Cleaner face si acest lucru pentru dvs., dar nu e o idee rea sa aveti o copie de rezerva de doua ori.) Pentru a face propria copie de rezerva a registrilor, tastati regedit.exe in caseta de cautare, apoi apasati Enter. Acesta ruleaza editorul de registri. Din meniul File, selectati Export. Din ecranul care apare, asigurati-va ca alegeti optiunea „All” din sectiunea Export range din partea de jos a ecranului. Apoi alegeti locatia fisierului si numele fisierului si faceti clic pe Save. Pentru a restabili registri, deschideti editorul de registri, selectati Import din meniul File, apoi deschideti fisierul salvat.

Cum se utilizeaza Auslogics Registry Cleaner

Acum descarcati, instalati si rulati Auslogics Registry Cleaner. In partea stanga a ecranului puteti selecta tipurile de probleme de registri pe care doriti sa le curatati – de exemplu, File Associations, Internet sau Fonts. In general se selecteaza toate.

Apoi, spuneti-i sa scaneze registri pentru probleme. Pentru aceasta, faceti clic pe „Scan Now” si din meniul derulant care apare, selectati Scan. Aceasta va permite sa examinati mai intai problemele de registri pe care le gaseste. In schimb, daca alegeti „Scan and Repair”, remedierile vor fi facute fara ca dvs. sa le verificati.

Acum scaneaza registrii dvs. pentru a gasi erori, apoi va arata ce a gasit. Acesta clasifica erorile in functie de gravitatea lor, pentru a va ajuta sa decideti ce masuri puteti lua. Faceti clic pe Repair cand ati luat decizia si asigurati-va ca este bifata optiunea „Back Up Changes”, astfel incat sa puteti restabili cu usurinta registrii daca ceva nu merge bine.

5. Dezactivati umbrele, animatiile si efectele vizuale

Windows 10 are niste artificii frumoase pentru ochi – umbre, animatii si efecte vizuale. Pe calculatoarele mai noi si rapide, acestea nu afecteaza de obicei performanta sistemului. Dar pe PC-urile mai lente si mai vechi, acestea pot lovi in performanta generala a sistemului de operare.

Este usor sa le opriti. In caseta de cautare Windows 10, tastati sysdm.cpl si apasati Enter. Aceasta lanseaza caseta de dialog System Properties. Faceti clic pe fila Advanced si faceti clic pe Settings in sectiunea Performance. Aceasta va duce la caseta de dialog Performance Options. Veti vedea o lista variata de animatii si efecte speciale.

Daca aveti timp la dispozitie si va place sa modificati, puteti activa si dezactiva optiunile individuale. Acestea sunt animatiile si efectele speciale pe care probabil veti dori sa le dezactivati, deoarece au cel mai mare efect asupra performantei sistemului:

  • Animati comenzile si elementele din interiorul ferestrelor.
  • Animati ferestrele la minimizare si maximizare.
  • Animatii in bara de activitati.
  • Decolorati sau glisati meniurile in vizualizare.
  • Decolorati sau glisati sfaturile de Windows 10 in vizualizare.
  • Estompati elementele din meniu dupa ce dati clic.
  • Afisati umbrele sub ferestre.

Cu toate acestea, este probabil mult mai usor sa selectati „Adjust for best performance” din partea de sus a ecranului si apoi sa faceti clic pe OK. Windows 10 va opri apoi efectele care incetinesc sistemul.

Acestea fiind spuse, Proreparatii prin specialistii sai va ofera si o gama completa de servicii de reparatii calculatoare sector 4, Bucuresti si Ilfov. Oricand ne puteti gasi pe siteul nostru disponibili pentru dvs. si ne puteti apela telefonic.