Adauga un plus de eleganta tinutei tale cu o pereche de botine

Indiferent dacă au talpă plată, toc mic, mediu ori înalt, botinele continuă să fie o tendință stylish și la modă în zilele noastre. În timp ce trebuie să acorzi atenție alegerii unei perechi potrivite de cizme pentru a nu crea o siluetă care să nu te pună în valoare, acest stil de încălțăminte poate completa cu succes mai multe outfit-uri. Luând în considerare sfaturile noastre, o simplă pereche de botine îți poate transforma radical ținuta într-una elegantă și plină de bun gust.

Indiferent dacă au talpă plată, toc mic, mediu ori înalt, botinele continuă să fie o tendință stylish și la modă în zilele noastre. În timp ce trebuie să acorzi atenție alegerii unei perechi potrivite de cizme pentru a nu crea o siluetă care să nu te pună în valoare, acest stil de încălțăminte poate completa cu succes mai multe outfit-uri. Luând în considerare sfaturile noastre, o simplă pereche de botine îți poate transforma radical ținuta într-una elegantă și plină de bun gust.

Botinele sunt destul de elegante și foarte convenabile în comparație cu cizmele înalte. Fiecare femeie cu un simt ridicat al modei va iubi senzația oferită de acest tip de încălțăminte. Ele sunt ideale pentru diferite anotimpuri și atunci când sunt purtate corect, pot adăuga un plus de stil întregului outfit. Botinele sunt excelente pentru purtarea de zi cu zi, fiindcă îți permit să te deplasezi cu ușurință, fără a-ți obosi în vreun fel picioarele.

Acestea vin într-o varietate mare de stiluri și modele și le poți găsi într-o multitudine de culori. În schimb, asta înseamnă că trebuie să fii destul de selectiva atunci când vrei să achiziționezi o pereche, deoarece trebuie să alegi una care sa se asorteze cu ușurință ținutelor tale.

Sunt foarte la îndemână în timpul sezonului rece, dar sunt la fel de practice și primăvara datorită capacității lor de a-ți pune în valoare picioarele, atunci când sunt purtate într-o manieră adecvată.

Mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi legate de purtarea acestora, ca să ne asigurăm că vei crea ținute inedite de fiecare dată când îți dorești să te încalți cu o pereche de botine.

Cum să porți o pereche de botine astfel încât să îți avantajeze trăsăturile

Pentru doamnele și domnișoarele cu coapse mai zvelte, cel mai bine ar fi să se evite purtarea botinelor cu colanți decupați jos sau colanți trei sferturi. Aceste look-uri tind să creeze iluzia că ești mai scundă în realitate, în timp ce adaugă o tendință de îngroșare a picioarelor. Așadar, îți recomandăm să alegi o pereche de leggings de lungime normală atunci când te decizi să porți aceasta încălțăminte.

Cu ce să asortezi botinele pentru a crea look-ul perfect?

O combinație clasică, de efect este cea în care asociezi perechea de botine, fie ele cu talpă plată sau cu toc, cu fustele lungi. O fustă lungă poate să creeze acel look “dramatic”, însă și fustele clasice, cu croială conică și înguste în talie pot arăta bine în combinație cu botinele. 

Indiferent de stilul pe care îl vei alege, scopul este să ai picioarele complet acoperite. Dacă fusta pe care o alegi nu ajunge la vârful gleznei, încearcă să adaugi ținutei niște dresuri de aceeași culoare pentru a obține efectul mult dorit. În timp ce fustele scurte pot fi puțin mai provocatoare atunci când sunt combinate cu botinele, combinația va fi una la fel de reușită. Cu toate astea, recomandarea noastră este să porți fuste care se termină puțin deasupra genunchiului, și chiar mai scurte de atât, cu o pereche de botine care să te pună în valoare. Totodată, poți purta fustele până la genunchi și cu o pereche de ciocate dama made-to-measure deoarece vei obține același efect.

În plus, orice stil de pantaloni lungi poate arăta grozav atunci când este asociat cu botinele. Acest look poate da impresia unor picioare mai alungite, iar glezna va fi astfel acoperită fără să dea senzația de îngroșare care este deseori prezentă atunci când asociezi pantalonii lungi cu cizme mai înalte. Cea mai mare greșeală pe care o poți face din punct de vedere estetic în această situație este de a îndesa tivul pantalonilor în încălțăminte. Evită să faci acest lucru prin simpla ridicare a tivurilor. Varianta aceasta te va avantaja din mai multe puncte de vedere și nu te vă face să pari mai scundă decât ești de fapt.

Ce să ai în vedere când porți botine?

Atunci când porți botine, asigură-te că acestea sunt într-o culoare care se potrivește cu articolul vestimentar din partea inferioară – indiferent dacă vorbim de colanți sau de jeanși. Amestecarea culorilor contrastante va crea impresia falsă că ai picioarele ‘tăiate” de la jumătate, iar asta e cu siguranță un lucru pe care dorești să-l eviți. 

Nu uita un lucru esențial: botinele arată demențial atunci când sunt purtate cu piese vestimentare conice sau subțiri în zona picioarelor. Mai mult de atât, un truc care merită ținut minte este că botinele cu toc stiletto creează acel efect de subțiere a picioarelor.

Așadar, alege un model care să îți puna în valoare trăsăturile, nu unul care să te facă să te îndoiești de frumusețea fizicului tău.

Sursă imagini: https://mamzelle.ro/ 

Spread the love