Afla ce este si ce presupune un impant dentar!

Un implant dentar este o radacina artificiala in general fabricata din materiale metalice (Titan, zirconiu, etc.). Majoritatea implanturilor sunt fabricate din Titan datorita biocompatibilitatii excelente de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Cabinet stomatologic Cluj Napoca – EB Dent

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o radacina artificiala in general fabricata din materiale metalice (Titan, zirconiu, etc.). Majoritatea implanturilor sunt fabricate din Titan datorita biocompatibilitatii excelente de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Rolul acestuia este acela de a servi drept suport pentru o coroana dentara sau o proteza dentara.

Implantul dentar nu reda integral functionalitatea ulterioara a dintelui natural, pentru acest lucru este necesara etapa urmatoare: fixarea pe implant a unei coroane dentare.

Când este necesar implantul dentar?

Implanturile dentare se recomanda doar dupa depasirea varstei de 17-18 ani, deoarece pana la aceasta varsta oasele, incusiv oasele maxilare, sunt intr-un stadiu de dezvoltare continuu. Implanturile sunt necesare cand pacientul, din diferite motive, sufera pierderea unuia sau mai multor dinti. Asfel, utilizarea implanturilor dentare permite refacerea functionalitatii si esteticii dento-faciale.

Etapele pentru realizarea unui implant dentar

 In cabinetul EB Dent de stomatologie Cluj – Napoca urmam urmatorii pasi:

           ·       Prima etapa este consultatia. In aceasta etapa medicul dentist analizeaza starea pacientului si decide daca acesta este eligibil sau nu pentru implanturi, dupa care urmeaza o serie de analize si radiografii dentare.

          ·       Dupa analizarea cu atentie a radiografiilor dentare medicul stomatolog decide eligibilitatea pacientului, tipul de implant si tratament

          ·       Anestezia – in general se utilizeaza anestezie locala

          ·       Pregatirea gingiei, si perforarea osului

          ·       Inserarea implantului in testul osos

          ·       Acoperirea implantului cu un bont de acoperire

          ·       Sutura plagii

          ·       Firele se indeparteaza dupa 7-10 zile de la operatie

          ·       Se asteapta intre 3-9 luni ca implantul sa se integreze in os

          ·       Atasarea unui bont de vindecare

          ·       Realizarea unei coroane dentare pentru refacerea functionalitatii si esteticii dento-faciale.

Cauzele care pot duce la esec:

Rata de succes a unui implant dentar este departe de a fi 100 %, iar cauzele sunt multiple.

O principala cauza ar fi igiena dentara post operatorie precara. Aceasta trebuie sa fie impecabila, pentru a nu permite bacteriilor sa se infiltreze in zona implantului.

Tipul de material ales. Materialul cu cea mai buna biocompatibilitate este titanul, iar noi la clinica EB Dent utilizam doar implanturi din titan care asigura o integrare lina si fara durere.

Experienta medicului joaca un rol important in evolutia integrarii implantului. La clinica EB Dent va asiguram ca medicii nostri au o experienta ridicata in implantologie si gestionarea tratamentului post implantologic.

Cabinet stomatologic EB Dent

Spread the love