
Familiile cu copii aleg apartamentele cu mai multe camere, in timp ce persoanele singure sau cuplurile opteaza pentru garsoniere sau studiouri. Pretul mai mic al acestora reprezinta un alt motiv care contribuie la cererea crescuta pentru garsoniere de pe piata imobiliara din Capitala.
De asemenea, zona in care se afla locuinta este si ea foarte importanta si poate influenta intervalul de timp de la publicarea anuntului pana la vanzarea acesteia. Astfel ca vanzatorii unui asemenea imobil trebuie sa fie constienti de toate atuurile casei pe care doresc sa o vanda si sa le promoveze pentru a avea succes.
Care sunt avantajele de a cumpara o garsoniera?
Cei care au garsoniere de vanzare in Bucuresti ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand isi fac cunoscuta intentia de vanzare, pentru a scoate in evidenta avantajele pe care le ofera o astfel de locuinta, fara a exagera insa adevarul. In acest fel au mai multe sanse sa vanda rapid proprietatea.
De exemplu, acestia pot pune accent pe faptul ca facturile la utilitati pentru o garsoniera sunt cu mult mai mici decat pentru un apartament cu 3 camere, lucru foarte important mai ales in conditiile actuale, in care pretul utilitatilor este intr-o continua crestere.
Un alt aspect important este legat de intretinerea locuintei, care nu presupune cheltuieli foarte mari, nici in ceea ce priveste taxele si impozitele, nici in ceea ce priveste mentenanta, deoarece blocurile au asociatii de proprietari care se ocupa de acest aspect si la care trebuie sa participe fiecare locatar.
Care sunt etapele unei vanzari imobiliare?
Indiferent despre ce tip de imobil este vorba, vanzarea acestuia implica urmarea unor anumite etape, de la luarea deciziei de a vinde pana la incheierea tranzactiei. Desi cei mai multi proprietari apeleaza la ajutorul unei agentii imobiliare pentru a-si vinde proprietatea, unii dintre acestia aleg sa se ocupe pe cont propriu.
In acest caz, este necesar sa se ocupe singuri de toate etapele necesare pentru incheierea vanzarii, care consta in:
- estimarea pretului pentru vanzare;
- punerea in vanzare si publicarea anuntului de vanzare;
- vizitarea imobilului de persoanele interesate sa il cumpere;
- negocierea si promisiunea de vanzare;
- semnarea actelor de vanzare-cumparare.
Aceste actiuni pot necesita si mult timp alocat vanzarii, timp de care unii oameni nu dispun, astfel ca cea mai eficienta solutie este vanzarea garsonierei prin intermediul unei agentii imobiliare.