Baghete polistiren decorative – importanta lor in locuinta.

V-ati hotarat sa redecorati locuinta, dar imbinarea peretelui cu tavanul nu arata pe placul dumneavoastra? Atunci baghetele decorative sunt solutia! Ele va ajuta sa decorati atat peretii cat si tavanul dupa preferintele pe care le aveti in materie de design si stil, avand un rol estetic, permitandu-va astfel sa mascati cu eleganta gauri, cabluri sau alte imperfectiuni.

Prezenta acestor baghete in spatiile inchise, asigura un efect gratios, un aer usor clasic si o sobrietate plina de gust. Aceste baghete te ajuta sa organizezi foarte usor eleganta incaperii atat pentru peretii cat si pentru tavan. In secolul nostru, o astfel de bagheta decorativa reprezinta o solutie mult mai ieftina ca bani si timp pentru a decora locuinta.

Aplicarea baghetelor decorative polistiren!

Aplicarea baghetelor din polistiren de poate face si pe tavanul fals cu ajutorul siliconului transpoarent universal. Se aplica un rand fin de silicon pe marginea baghetei, fara intreruperi, pentru o prindere mult mai rapida si usoara. Fixarea baghetei decorative se incepe de la un colt , iar dupa lipirea completa a ei, se sterge surplusul de silicon, ce iese in partea de jos a ei.

In primul rand pentru a aplica corect o bagheta din polistiren trebuie sa fie pregatite intai materialele si uneltele, fiind necesar:

  • baghete decorative din polistiren suficienta pentru a putea finisa incaperea pe care o doriti
  • un creion
  • o ruleta
  • un dispozitiv de taiat la unghi, in cazul in care aveti nevoie de taiere pentru imbinarea peretilor
  • un cutit sau un fierastrau
  • un adeziv pentru polistiren si un dispozitiv pentru a putea aplica usor adezivul
  • un material abraziv
  • material umezit pentru a putea curata peretii dupa ce ati lipit bagheta

Pentru a putea marca cu usurinta locul unde doriti sa amplasati bagheta decorativa, faceti un semn cu creionul. Lasati bagheta intreaga, iar in cazul in care aveti nevoie sa realizati un unghi de 45 de grade la imbinarea peretilor, va puteti ajuta de cutit sau de fierastrau. Dupa taiere, trebuie sa slefuiti marginea acestei baghete pentru a se uni cat mai bine cu urmatorul capat. Dupa acest pas, urmeaza partea in care trebuie sa intindeti adezivul in partea superioara si inferioara a baghetei, doar ca inainte de acest pas, trebuie sa curatati peretele: sa fie curat, uscat, neted si capabil sa sustina greutatea baghetei, iar daca ati facut acest lucru, puteti incepe lipirea din colturi pentru a avea siguranta unei lipiri corespunzatoare. Presati usor bagheta pana simtiti ca s-a lipiti de perete.

In locurile unde se unesc baghetele, puteti folosi acelasi adeziv de lipire pentru a acoperi imbinarile. Iar in cazul in care, dupa fixare, a aparut surplus de adeziv, il puteti curata cu ajutorul materialului umed. Acest exces de adeziv trebuie indepartat cat mai rapid inainte sa se usuce.

Astfel de baghete vin pe alb, aceasta fiind o culoare standard, iar daca dumneavoastra doriti sa le personalizati in functie de culoarea predominanta din locuinta, se poate face foarte usor. Baghetele pot fi colorate inainte sau dupa lipire, cu vopsea fara solventi.

Spread the love