Cartus original sau cartus reincarcabil? Afla raspunsul de la cunoscatori

Daca esti nevoit sa lucrezi de acasa, atunci in mod sigur ai nevoie de o imprimanta pentru a printa documentele cu care lucrezi.

Important este sa stii ca, pe langa imprimanta, vei avea nevoie si de consumabile specifice, si anume cartuse imprimanta. Afla din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre produsele originale si cele reincarcabile.

Cartuse imprimanta – produse necesare imprimantei tale

Pentru ca imprimanta sa functioneze la randament maxim, este necesar sa-i asiguri consumabilele potrivite. On-line ai la dispozitie diverse modele cu preturi diferite. Daca alegi sa achizitionezi un model datorita faptului ca pretul este mai mic, trebui sa verifici si calitatea acestuia. Un echipament nepotrivit iti poate afecta imprimanta si astfel, ajungi sa investesti o suma mult mai mare de bani.

Care sunt modelele de cartuse imprimanta disponibile?

Pe piata gasesti diverse variante de materiale consumabile. Util este sa faci diferenta intre ele si sa alegi produsul potrivit cu imprimanta ta. Iata care sunt principalele modele de cartuse pentru printere:

  • cartuse originale sau OEM – sunt acele cartuse fabricate de companiile care produc si imprimantele. Poti achizitiona astfel de cartuse si de la partenerii respectivelor companii, parteneri care detin licenta de fabricare. Indiferent de tipul cartusului pe care il cauti, daca alegi unul original vei beneficia de calitate. Mai mult, ii oferi imprimantei posibilitatea de a functiona o perioada indelungata de timp. Un exemplu potrivit este imprimanta HP care functioneaza cu un cartus tip HP;
  • cartuse compatibile – sunt acele cartuse de imprimanta fabricate de terti producatori. Din punct de vedere al calitatii, sunt sub nivelul celor originale si au un pret mai mic;
  • cartuse reincarcabile – sunt acele cartuse de imprimanta care pot fi incarcate. Ai varianta de a merge fizic intr-un magazin de profil in vederea reumplerii cu cerneala sau poti face tu acest lucru. Important este sa ai grija cum manevrezi cartusul reumplut, deoarece exista riscul ca cerneala sa se imprastie pe obiectele din jur si mai mult, chiar in interiorul imprimantei. In aceasta situatie, printerul tau poate fi afectat. Analizeaza daca este indicat sa folosesti un astfel de produs.

De ce factori trebuie sa tii cont inainte de a investi intr-un cartus imprimanta?

Cartusul este un element esential cu ajutorul caruia imprimanta ta functioneaza. Inainte de a investi intr-un consumabil, este bine sa tii cont de urmatorii factori:

  • marca imprimantei;
  • modelul de cartus;
  • culoare cartusului – ai la dispozitie varianta de a cumpara un cartus negru si astfel, vei printa doar cu negru. Urmatoarea varianta este cea color. Printeaza in acest format daca documentele de care ai nevoie sunt colorate;
  • randamentul oferit – citeste eticheta sau descrierea produsului, astfel incat sa stii cate pagini poti printa cu respectivul cartus;
  • cantitatea – gandeste-te cat de mult printezi si in functie de volum, alege sa achizitionezi mai multe cartuse. Bine este sa stii ca, daca pastrezi consumabilele in ambalajele originale sigilate, le poti utiliza si peste cateva luni. Termenul de valabilitate pentru aceasta categorie de produse este in general mare;
  • pretul;
  • magazinul de unde alegi sa achizitionezi cartusul respectiv.

Cand este recomandat sa inlocuiesti cartusul?

Daca observi ca documentele printate nu mai au o claritate buna, inseamna ca cerneala din cartus aproape s-a consumat. In acest moment inlocuieste consumabilul, urmand instructiunile de utilizare. Pentru a evita situatia in care un cartus devine nefunctional din cauza faptului ca cerneala s-a uscat, indicat este sa printezi saptamanal cate o pagina.

Tonerpro.roiti pune la dispozitie o gama variata de produse consumabile, astfel incat sa alegi cartuse imprimanta HP potrivite pentru tine!

Date de contact:

E-mail: office@tonerpro.ro

Telefon: +4 021 348 15 19