Ce este un compresor de aer si care sunt beneficiile cheie ale acestui aparat

Un compresor de aer este un aparat cu o gama larga de aplicatii, de la utilizarea casnica sau in ateliere pana la industrii si santiere. La nivel casnic, aceste aparate sunt folosite pentru sarcini simple, cum ar fi lucrarile de bricolaj, vopsit, umflarea anvelopelor. Ele sunt usor de utilizat si pot fi operate de aproape oricine.

Pe de alta parte, compresoarele de aer folosite in industrii sunt mai complexe si mai robuste. Ele sunt folosite pentru vopsirea industriala, refrigerare, lifturi si unelte pneumatice sau in combinatie cu alte utilaje.

Inainte de a alege un anumit model de compresor de aer, este bine sa intelegi fundamentele de functionare. In esenta, toata compresoarele de aer creeaza aer sub presiune, ce este stocat intr-un rezervor pana cand este eliberat printr-un furtun si o supapa pentru diversele intrebuintari.

Pe masura ce aerul este comprimat, acesta ajunge sub o presiune mai mare decat cea atmosferica, el impinge pentru a reveni la o stare normala, energia este eliberata in timp ce aerul se extinde, revenind la presiunea atmosferica. Astfel, compresoarele de aer comprima aerul la presiuni ridicate, iar energia potentiala este valorificata. Spre deosebire de alte surse de energie, aerul comprimat nu implica conversia energiei dintr-o forma in alta in punctul de aplicare.

Pe baza acestui concept simplu, exista mai multe moduri de a creste presiunea aerului, de asemenea, exista doua tipuri principale de proiectare a elementelor compresorului de aer, piston si surub rotativ.

Principala diferenta dintre aceste doua tipuri consta in utilizarea lor. Compresoarele de aer cu piston sunt utilizate in principal pentru aplicatii mai mici, in general pentru uz casnic si sunt disponibile in dimensiuni mici, usor de transportat. In schimb, compresoarele cu surub rotativ sunt ideale pentru operatiuni la scara medie si mare.

Compresoarele de aer cu piston

Dupa cum sugereaza si numele, un compresor cu aer cu piston foloseste un piston pentru a comprima aerul. Compus din cilindri, acest aranjament presurizeaza aerul pe masura ce se deplaseaza de la un tambur la altul. Aceasta este cea mai simpla abordare pentru generarea de aer sub presiune.

Deoarece compresoarele cu aer cu piston sunt simple si prin design, ele sunt destul de facil de intretinut si de utilizat. De asemenea, sunt alegerea ideala daca ai nevoie de un aparat usor de transportat.

Compresoarele de aer cu surub rotativ

In loc sa foloseasca un piston pentru a comprima aerul, compresoarele rotative cu surub folosesc doua rotoare cu surub pentru a-si atinge scopul.

Cele mai noi modele de compresoare sunt construite cu un motor interior, cu magnet permanet si vin cu o viteza variabila. Aceste doua tehnologii nu sunt disponibile in cazul compresoarelor de aer cu piston.

Caracteristica de viteza variabila este utila in special in reducerea costurilor de energie, deoarece permite motorului sa schimbe viteza de aer de pompare in functie de nevoia utilizatorului.

Pe piata exista multe stiluri si tipuri de compresoare portabile de aer. Cand il alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale, ia in considerare mai intai cum il vei folosi. Cunoasterea functiei dorite te va ajuta sa alegi modelul care se potriveste proiectelor tale, de la sursa de alimentare la puterea de compresie.

Daca nu esti hotarat care model de compresor de aer este potrivit pentru nevoile tale, TopStrong iti ofera asistenta de care ai nevoie. Alege produse de calitate superioara de la branduri de renume!