Cum alegi lenjeria de pătuț ideală pentru bebelușul tău?

Cum alegi lenjeria de pătuț ideală pentru bebelușul tău? Primul gând al oricărui cuplu ce urmează să devină părinți este să aranjeze spațiul în care urmează să stea copilul. Astfel încep tot felul de procese de redecorare a casei, de a o face potrivită pentru un bebeluș și, bineînțeles, de decorare a camerei special destinată a fi camera copilului. Un tapet nou, un pătuț de bebeluș, poate un baldachin, toate sunt foarte frumoase, iar noi susținem întru totul exprimarea artistică în ceea ce privește decorarea camerei copilului. Cu toate acestea, este de datoria noastră să vă spunem că oricât de minunat ar părea și oricât de entuziasmați ați fi să faceți totul cât mai frumos, ideea pe care trebuie să o aveți mereu în minte nu este frumosul, ci utilul, practicul și, mai ales, siguranța copilului. Din acest motiv, am decis să vă vorbim în acest articol despre cum să alegeți cea mai bună lenjerie de pătuț pentru bebelușul dumneavoastră. Există unele criterii foarte ușor de urmat. Respectându-le, veți profita de beneficiile pe care o lenjerie de pătuț calitativă le are asupra calității somnului, dar și vieții bebelușului.

Cum alegi lenjeria de pătuț ideală pentru bebelușul tău?

Iată cele mai importante criterii pe care ar trebui să le aveți în vedere:

1. Calitatea materialului din care este confecționată lenjeria de pătuț

Atunci când alegeți o lenjerie de pătuț, oricât de frumoasă și irezistibilă ar fi, nu uitați să verificați să fie realizată din 100% bumbac. În acest fel nu riscați să apară alergii la diferite materiale chimice și asigurați și buna absorbție a transpirației, pentru ca bebelușul să nu doarmă ud.

2. Calitatea materialului și consistența plapumei

Plapuma lenjeriei de pătuț pe care o alegeți trebuie să fie și ea de calitate superioară. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie alcătuită din 100% bumbac, la fel ca și lenjeria în sine, cu o umplutură ușoară și moale. Dacă plapuma este prea grea pe bebelușul dumneavoastră, acesta va avea un sentiment de disconfort în timpul somnului și, prin urmare, nu va avea un somn ohihnitor.

Plăpumioara bebelușului trebuie să fie termoizolantă, să mențină bine căldura,  dar și să permită circulația aerului. Plapuma, la fel ca lenjeria în sine, trebuie să fie non-alergică, pentru a proteja copilul din toate punctele de vedere. 

3. Cearșaful cu elastic

Atunci când alegeți lenjeria de pat ideală pentru bebelușul dumneavoastră, aveți în vedere să fie prevăzută cu un cearșaf cu elastic. În felul acesta, cearșaful va rămâne mereu bine fixat pe pat și nu se va aduna sub cel mic, oricât de mult s-ar mișca în timpul somnului. Dacă cearșaful se adună sub spatele lui mic, copilul nu va putea să aibă un somn liniștitor și nici pe voi nu vă va lăsa să vă odihniți așa cum trebuie.

4. Prezența apărătoarelor laterale

Apărătoarele laterale sunt extrem de importante în cadrul unei lenjerii de pătuț. Rolul acestora este de a forma un perete protector atât pe capătul pătuțului, cât și pe lateralele zonei în care bebelușul va dormi cu capul. Acest perete protector îl ferește de orice posibil curent de aer rece.

Mai mult decât atât, având în vedere faptul că bebelușii se mișcă foarte mult în timpul somnului, un alt rol al apărătoarelor laterale este acela de a preveni accidentările din timpul nopții, protejând capul copilului într-o eventuală ciocnire cu zăbrelele pătuțului.

În plus, prin faptul că acestea împiedică vederea în afara patului, îl ajută pe copil să adoarmă mai repede și să stea calm în momentul în care se trezește singur în cameră.

Lenjerii pentru pătuț online

Acum că știți care sunt cele mai importante aspecte de avut în vedere atunci când alegeți o lenjerie de pătuț pentru bebelușul vostru, noi vă invităm să aruncați o privire asupra modelelor de lenjerii de pătuț online din selecția Kidiko.ro, pe care vi le prezentăm cu toată inima. Aceste lenjerii sunt într-adevăr calitative, non-alergenice, moi și pufoase, perfect colorate pentru bebeluși! Sunt alegerea noastră preferată și le recomandăm tuturor părinților responsabili cu mare drag!

Sperăm să faceți alegerea cea mai bună pentru bebelușul vostru și vă dorim să aveți cu toții un somn cât mai liniștit!

Spread the love