
Dacă te gândești să îți reînnoiești garderoba cu câteva modele de veste blană, trebuie să ții cont că există câteva reguli de îngrijire esențiale.
Materialele naturale sunt durabile și se pot menține impecabile o foarte lungă perioadă, doar dacă le protejezi de temperaturile extreme, de molii, de umiditate și lumina excesivă a soarelui, și le depozitezi corect. Iată câteva sfaturi practice cu privire la veste blana chiar aici!
- Alege huse și umerașe special concepute pentru hainele de blană
În primul rând, vei avea nevoie de huse special create pentru hainele de blană, concepute din materiale respirabile. Atentie! Husele trebuie folosite doar pentru transport, nu si pentru depozitare. Evită, pe deplin sacii din plastic, pentru că vor favoriza apariția umidității și, implicit, a mucegaiului. Husele speciale din bumbac sau nailon poros permit aerului să circule și previn instalarea umidității. Există și umerașe destinate hainelor de blană, create astfel încât să evite – pe deplin – apariția cutelor la nivelul umerilor. Alege un astfel de umeraș lat, și nu produsele standard din comerț. Depozitarea se face într-un loc răcoros și lipsit de razele UV.
- Separă articolele sezoniere și lasă suficient de mult spațiu pentru hainele de blană
Locul de depozitare a hainelor de blană naturală trebuie să fie suficient de aerisit, astfel încât articolele să aibă o minimă distanță între ele. Dacă hainele sunt înghesuite și se presează una pe cealaltă, riști deformarea pieselor vestimentare din blană naturală. Sfat: separă hainele de iarnă de cele de vară și creează-le spații de depozitare dedicate. Nu depozita în dulapuri, cutii sau alte obiecte voluminoase, care pot deteriora piesele vestimentare. În plus, lasă dulapurile deschise și ventilează, periodic, hainele pentru a preveni acumularea mirosurilor neplăcute.
- Folosește măsuri de protecție împotriva dăunătorilor care pot apărea
În spațiile de depozitare a hainelor de blană pot să apară ușor molii. Este necesar să prevezi acest lucru și să iei măsuri de protecție și control. Există pungi speciale cu lavandă sau alte produse anti-molii, care oferă suficientă protecție pentru infestarea cu insecte. Cel mai eficient este, totusi spray-ul anti-molii. Alte produse naturale conțin bucăți de lemn de cedru, fiind la fel de populare ca cele cu lavandă. Mirosul specific al acestor tipuri de produse țin departe moliile, dar inspectarea periodică este absolut necesară. Din când în când, verifică spațiile de depozitare, ventilează-le și fii atent la evoluție.
- Evită expunerea la razele UV și la condiții de umiditate ridicată
În condiții ideale, hainele de blană se păstrează la temperaturi între 10 și 15 grade Celsius, pentru conservare. Cel mai probabil, așa cum este și normal, nu poți crea un astfel de mediu acasă, așa că este indicat să te asiguri doar că este depozitată într-un loc întunecat, ferit de expunerea la razele UV. Nu uita că umiditatea ridicată nu face bine dermei: specialiștii recomandă 50 – 55% gradul de umiditate. Cu alte cuvinte, sub nicio formă să nu depozitezi haina de blană în beci sau pe balcon, dar nici în altă încăpere unde, dimpotrivă, umiditatea este mult prea scăzută. Și razele UV pot compromite hainele de blană, mai ales dacă sunt vopsite.
Profită de reducerile de la Casa de Blănuri MG, renumitul magazin blănuri București
Ai aflat? Sunt cele mai mari reduceri din an la renumitul magazin blanuri Bucuresti Casa de Blănuri MG.
Casa de Blănuri MG este un mediu de achiziție de lux, ce datează încă din anul 1939. Este un brand cu tradiție, ce are în ofertă o mare diversitate de haine de blană naturală, modele impresionante, de o calitate de top. La Casa de Blănuri MG ai cel puțin 2 ani de garanție la fiecare produs achiziționat, deși legea prevede o perioadă de 30 de zile de garanție.