Cu toții vrem să lăsăm o lume mai bună pentru copiii noștri, iar asta înseamna să avem grijă de planetă, în primul rând. Sunt sute de decizii, mai mari sau mai mici, pe care le luăm în fiecare zi și care pot contribui la protejarea planetei. Dar te-ai gândit vreodată că una dintre aceste decizii este alegea izolației pentru casa ta?
Izolarea locuinței este unul dintre aspectele cele mai importante legate de căminul nostru. Fiind vorba de locul unde ne petrecem o mare parte din timp, casa ar trebui să fie o oază de confort pentru fiecare dintre noi. Iar o izolație eficientă contribuie considerabil spre nivelul de confort visat.
Sunt două tipuri de izolații care bifeaza ambele aspecte discutate mai sus – protejarea planetei și eficiența – si anume izolațiile naturale cu celuloză sau fibră de lemn.
Impactul pe termen scurt și pe termen lung pe care îl are alegerea izolațiilor naturale
Nu este greu de anticipat care este impactul pe termen scurt al alegerii unei izolații naturale – raportul calitate preț. Pentru toate beneficiile pe care le aduce o izolație cu materiale naturale, prețul acesteia este mai mult decât competitiv.
Pe termen lung, avem o listă întreagă de beneficii pe care le aduce izolarea cu celuloză sau fibră de lemn:
- Izolare termică eficientă – ierni călduroase, veri răcoroase – în patru cuvinte, asta e ceea ce ne dorim de la casa noastră. Iar asta este exact ce ne oferă izolația cu celuloză sau fibră de lemn.
- Facturi mici la energie electrică si gaz – eficiența izolaăiior naturale nu doar că se simte, dar se și vede, când aruncăm o privire pe facturile de gaz si curent. În timp, o izolare eficientă a casei înseamnă și economisirea unei sume însemnate de bani.
- Izolare fonică – datorită densitatii ridicate, izolaăiile din fibră de lemn si celuloză creează o bariera fonică, oferindu-ne o casa protejata de zgomotele de afara.
Pe termen și mai lung, cum este și evident, alegerea izolației cu celuloză sau cu fibră de lemn are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. În primul rând pentru că materia primă pentru aceste tipuri de izolații provine din materiale reciclabile și sustenabile: așchii de rășinoase, respectiv maculatură. În al doilea rând, producerea lor generează mai puține emisii de cabon decât în cazul altor tipuri de izolații. Și nu în ultimul rând, energia integrată folosită pentru a fabrica fibrele de lemn sau celuloza este considerabil mai mică decât cea folosită în realizarea celorlalte tipuri de izolații.