De ce să alegi parchetul din lemn de fag?

Atunci când te gândești la pardoseli din lemn masiv, în mod automat îți vine în minte stejarul. Cu toate acestea, lemnul de fag devine o alegere tot mai des întâlnită în domeniul amenajărilor interioare de lux, care se axează pe calitatea deosebită a elementelor de finisaje. Există mai multe motive pentru care a reușit să între în atenția designerilor și specialiștilor din industrie. În comparație cu stejarul, fagul crește relativ rapid iar lemnul este mai economic și mai ieftin. Pe de altă parte, lemnul de fag este foarte dur, nu la fel de tare că stejarul, dar, totuși suficient de trainic pentru a se putea fabrică pardoseli durabile. Dacă ai nevoie de o pardoseală potrivită pentru locuința ta, parchetul din lemn de fag este o opțiune care merită să fie luată în considerare din mai multe motive.

Parchetul din lemn de fag, o opțiune cu foarte multe avantaje pentru casă ta

Cel mai mare avantaj al lemnului de fag este structura uniformă și densă a fibrelor,  iar acest lucru face că lemnul să fie foarte rezistent la abraziune și are o tendința mult mai mică de crăpare. Parchetul din lemn de fag are o suprafață plană.

Unul dintre aspectele care mai merită să fie luate în considerare este aspectul inegalabil al lemnului de fag. Suprafață acestui tip de parchet este roșiatic deschis până la maroniu și are un aspect care inspiră foarte multă căldură. De asemenea, culorile bogate ale acestei esențe transformă chiar și cel mai simplu spațiu într-o explozie de culori bogate și asigura confortul din toate punctele de vedere.

Parchetul din lemn de fag poate să fie instalat în orice apartament sau casă deoarece oferă avantajul de a se potrivi perfect în orice stil de amenajări interioare.

Spre deosebire de stejar, lemnul de fag nu este rezistent la intemperii, așadar, nu se recomandă instalarea acesteia în exteriorul casei sau în zone în care există umiditate. Însă, poate să fie o alegere foarte bună pentru camera de zi sau pentru dormitoare. Parchetul din lemn de fag, pentru a-și păstra intacte calitățile deosebite pentru care este recomandat, trebuie să fie montat de specialiști în domeniu.

 

O investiție valoroasă și de durata pentru ține și familia ta

O dată instalat, parchetul din lemn de fag poate să fie o investiție valoroasă pentru locuința ta deoarece are un aspect estetic inegalabil iar dacă este întreținut corespunzător, atunci va avea capacitatea să reziste chiar și o viață întreagă. Pentru a păstra în condiții excelente aspectul parchetului din lemn de fag trebuie să respecți condițiile de întreținere indicate de producător. De asemenea, poți proteja pardoseală ta nouă de zgârieturi prin a monta la baza mobilierului elemente de protecție autoadezive.

Parchetul din lemn de fag este o alegere care merită să fie luată în considerare atunci când ești în căutarea unei esențe care să aducă în casă ta un element de originalitate, care să ofere spațiilor elegantă și rafinament. Cu siguranță, este o investiție valoroasă pentru casă ta și poate să îți aducă foarte multe avantaje pe termen lung.

Text preluat iXpr

Spread the love