
Astfel de instalatii de filtrare aer sunt dispozitive concepute pentru a elimina particulele solide si contaminantii moleculari in scopul imbunatatirii calitatii aerului intr-un sistem sau mediu. Filtrele de aer constau in mod obisnuit dintr-un cadru robust, umplut cu un anumit tip de mediu filtrant, care este sigilat pentru a preveni scurgerile intre cadru si mediu. Unele filtre pot avea, de asemenea, un dispozitiv de protectie.
Sistemele industriale de filtrare aer, elimina praful si alti contaminanti din instalatie, pentru sanatatea, siguranta si productivitatea lucratorilor. Proiectarea si instalarea sistemului vor determina atat calitatea generala a aerului in cadrul instalatiei, cat si usurinta si cantitatea de intretinere necesara. Un sistem de filtrare a aerului poate depasi adesea sistemele vechi, deoarece fabricantii de metale le proiecteaza avand in vedere un anumit spatiu si un set de nevoie.
Calitatea aerului interior se incadreaza adesea in domeniul reglementarii OSHA. Contaminantii prezenti in timpul procesului de fabricatie pot fi extrem de daunatori echipamenteleor. Unul dintre cele mai importante roluri ale filtrarii industriale este captarea si indepartarea acestor contaminanti si continerea acestora pentru indepartarea si eliminarea corespunzatoare.
Filtrarea industriala este cruciala in aplicatiile de productie industriala, inclusiv transportul pneumatic, fabricarea aditiva si colectarea gazelor de depozitare. Ajuta la mentinerea aerului si gazului fara contaminanti in timpul operatiunilor, contribuind la asigurarea puritatii productiilor de proces. Filtrarea aerului si a gazelor trebuie sa fie minutioasa si masurabila pentru a asigura eliminarea contaminantiilor daunatori sau nedoriti. Rezultatele pentru multe procese din fabricarea industriala trebuie sa fie curate si pure; orice usoara variatie a nivelului de contaminanti ar putea duce la produse inutilizabile.
Aplicatii comune de filtrare a aerului industrial!
Filtrarea este utilizata pentru separarea particulelor si fluidului intr-o suspensie, unde fluidul poate fi un lichid, un gaz sau un fluid supercritic. In functie de aplicatie, una sau ambele componente pot fi izolate. Exista multe metode diferite de filtrare, toate au ca scop realizarea separarii substantelor. Separarea se realizeaza printr-o forma de interactiune intre substanta sau obiectele care trebuie eliminate si filtrul. Substanta care urmeaza sa fie trecuta prin filtru, trebuie sa fie un fluid, adica un lichid sau un gaz. Metodele de filtrare variaza in functie de localizarea materialului vizat, adica daca acesta este dizolvat in faza fluida sau suspendat ca solid.
Filtrele de aer pot fi clasificate in trei grupe pe baza metodei lor de filtrare: mecanica, electrostatica si electronica.
In timp ce aproape toate industriile pot beneficia de sistemele de filtrare, mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente aplicatii:
- sisteme de vid medical, farmaceutic si dentar si aer comprimat
- eliminarea urmelor de ulei din evacuarea sau descarcarea pompelor de vid
- eliminarea urmelor de ulei din orificiile de ventilare ale echipamentelor rotative: turbine, compresoare, sisteme de ulei de lubrifiere, protectii de cuplare si cutii de viteze,
- compresoare hidraulice pentru rezervoare
In concluzie, astfel de instalatii filtrare aer sunt necesare pentru captarea poluantilor obisnuiti, contribuind astfel la asigurarea integritatii si sigurantei produsului in mediile de fabricatie. Sistemele de filtrare industriala sunt, de asemenea, esentiale pentru a proteja echipamentele de proces si pentru a maximiza durata de functionare si performanta.