La plimbare cu bebelușul. Sfaturi și recomandări

Părinții adoră să se plimbe cu bebelușul lor. Plimbarea micuțului trebuie să devină o rutină zilnică. Bebelușul trebuie să respire aer curat, să se bucure de soare, să vadă lucruri noi. Părinții trebuie să aibă câțiva aliați de preț atunci când vor să meargă la plimbare cu bebelușul, aliați precum căruciorul, scaunul auto sau scoica.

Căruciorul, de nelipsit încă de la nașterea bebelușului

Căruciorul este indispensabil și devine din ce în ce mai performant și mai evolutiv. Căruciorul ar trebui să fie multifuncțional, părinții ar trebui să își îndrepte atenția spre carucioare 3 in 1.  Bebelușul folosește căruciorul pentru somn, pentru plimbare sau chiar pentru joacă, de aceea este important să alegi un model de carucioare copii adaptat. De aceea, cărucioare 3 în 1 reprezintă alegerea ideală deoarece sunt comode pentru bebeluș, ușor de manevrat pentru părinți și un mijloc de transport sigur. Alege și tu unul din modele cărucioare copii 3 in 1 și nu vei regreta. În alegerea căruciorului vei ține cont de vârsta bebelușului, de funcționalități și de confort.

Landoul

Landoul, la fel ca și căruciorul, ne permite să transportăm bebelușul oriunde avem nevoie. Se poate folosi din prima zi de viață până când bebelușul împlinește șase luni. Este recomandat de specialiști deoarece permite menținerea corectă a spatelui bebelușului. 

Port-bebe, cel mai de preț ajutor pentru mămici

Pentru plimbări la piață sau pe plajă, cărcuiorul nu este tocmai potrivit. Drept urmare, un port-bebe reprezintă cea mai bună alternativă. Îi permite mămicii să fie aproape de bebeluș. Este una din cele mai bune modalități de a plimba bebelușul în primele săptămâni de viață. Lipit de mama sa, bebelușul se va simți în deplină siguranță, nu va mai fi atât de expus la razele solare sau la poluare.

Există diferite modele de port-bebe pe piață. Trebuie să te asiguri de faptul că este ergonomic și că se reglează cu ușurință dar și că spatele și capul bebelușului sunt susținute în mod corect. Un port-bebe trebuie să fie capabilsă se adapteze înălțimii bebelușului și să fie suficient de lat pentru a nu răni umerii mămicii.

Scaunul auto

Din momentul în care bebelușul poate sta în șezut, îl poți pune în scaunul auto, indispensabil pentru o plimbare în siguranță cu mașina. Este imposibil să ai în vedere ieșirile cu mașina fără să dispui de un astfel de echipament. Scaunul auto trebuie să se adapteze morfologiei, înălțimii și vârstei copilului. Există diferite categorii: grupa 0, grupa 0+ și 0+/1.

Căutând un scaun auto potrivit pentru copilul tău vei găsi modele diferite, cu sau fără ISOFIX pentru diferite categorii de greutate ale copilului după cum urmează: 0-36kg, 0-18kg, 0-25kg, 9-25kg, 9-36kg, 15-36kg, fabricate și oferite de producători renumiți și la cel mai bun raport calitate-preț, scaune auto care pot fi folosite de la 0 luni până la 9 ani plus. 

Sunt cofecționate din materiale diferite și se regăsesc în culori diferite pentru a se asorta cu interiorul autoturismului, dotate fiind cu sistem de siguranță la standarde ridicate precum centura prinsă în trei sau în cinci puncte.

Căruciorul este indispensabil în primii trei ani de viaţă. Este soluția de care orice părinte are nevoie, asigurând mobilitate. Selectarea acestuia este o sarcină importantă, întrucât de caracteristicile şi calitatea căruciorului depind siguranţa şi bunăstarea prichindelului. Un cărucior de calitate bine selectate reprezintă o investiţie. 

Spread the love