Motive sa aveti in gradina pomi fructiferi

Gradina este un spatiu foarte important din curtea dumneavoastra. Aici este locul in care va apropiati de natura si va puteti exprima personalitatea folosind flori, arbusti sau pomi.

Gradina de flori si legume este importanta, insa nu trebuie sa fie neglijati nici pomii fructiferi.

Una dintre cele mai mari placeri ale vietii este aceea de a sadi un pom si a culege roadele acestuia. Pe langa beneficiile pentru sanatate pe care fructele le au, gustul natural al acestora si simplul fapt ca stiti ca dumneavoastra ati crescut cu grija si atentie inca de la inceput pomul, fac cresterea acestora o experienta ce nu trebuie ignorata.

De aceea, va prezint 5 motive pentru care minunatii pomi fructiferi nu ar trebui sa lipseasca din gradina dumneavoastra:

Ingrijire minima

Pomi fructiferi au marele avantaj ca necesita foarte putina ingrijire, fiind necesare doar cateva aplicari de tratamente in decursul anului,  acestia avand pretenti minime. Odata ce pomul s-a dezvoltat destul de mult si radacinile acestuia au atins dimensiuni considerabile, nu trebuie sa va mai ingrijorati nici cu udatul acestora, decat in cazul perioadelor de seceta extinse.

Productie in timp ridicata

Pomi sunt plantati atunci cand inca sunt mici, de aceea productia va fi limitata in primii ani de viata. Insa, odata cu dezvoltarea coroanei si a radacinilor, acesta va incepe sa produca din ce in ce mai mult fruct, lucru ce va fi binevenit atunci cand doriti sa preparati un desert delicios sau sa puneti la pastrare in camara toamna.

De exemplu un mar din specia Golden Delicious, in momentul in care atinge maturitatea, va avea o productie cuprinsa intre 50 si 70kg. Cu o asemenea cantitate, va puteti bucura de fructe proaspete, deserturi si dulceturi o perioada indelungata de timp.

Flori

Primavara este perioada de renastere a naturii. Alaturi de florile de sezon, pomii fructiferi au un farmec aparte. Ciresul, caisul sau prunul sunt doar cateva exemple ale caror flori au o frumusete si un parfum deosebit.

Inflorirea acestora dureaza o scurta perioada de timp, de aceea este un moment limitat si special ce poate oferi gradinii dumneavoastre un decor spectaculos.

Beneficii pentru mediu

Copacii sunt un element important ce fac parte din ecosistemul gradinii. Pe langa aerul curat pe care il produc, acestia ofera un refugiu plin de umbra atat pentru dumneavoastra cat si pentru pasari in zilele toride de vara.

Nenumarate specii din care sa alegeti

Indiferent de ce preferinte aveti in privinta fructelor, sigur veti gasi exact ceea ce cautati. Mere, pere, caise sau prune, puteti alege toate fructele pe care familia dumneavoastra le adora cel mai mult.

Insa, nu trebuie sa va ingrijorati nici daca aveti o curte mai mica. In aceasta privinta puteti selecta cu incredere pomi columnari, special creat pentru a fi crescut in spatii inguste si mici, dar cu o productie ridicata. Astfel, va puteti bucura de fructe chiar daca gradina este ocupata de flori sau arbusti ornamentali.

Un pom fructifer in gradina dumneavoastra poate fi considerat cea mai de pret planta de care va puteti bucura o lunga perioada de timp, atat dumneavoastra cat si familia si prietenii care va vor calca pragul.