Sfaturi pentru îngrijirea deck-ului de terasă WPC primăvara

Deck-ul reprezintă o soluție elegantă și durabilă pentru amenajarea unei terase exterioare. Este un material care are numeroase avantaje și este o soluție optimă mai ales pentru amenajările din mediul rezidențial și de business, mai ales în HORECA.

Deși deck-ul WPC este foarte ușor de întreținut și nu necesită soluții speciale pentru a se acordă o îngrijire corespunzătoare, este totuși recomandat să respecți anumite lucruri pentru a te asigura că își păstrează frumusețea pe termen lung.

Deck-ul de terasă  WPC reunește avantajele lemnului cu cele ale maselor plastice și este o soluție excelență chiar și pentru amenajarea spațiului din zona piscinelor. Cu toate că este un material rezistent este necesar să se intervină mai ales atunci când apar pete deoarece dacă nu sunt îndepărtate rapid sunt absorbite și uscate de soare.

Mai ales la începutul primăverii, atunci când revine totul la viață, este important să știi câteva trucuri pentru a putea să redai aspectul deosebit al deck-ului și să poți reamenaja terasă astfel încât să petreci timpul cu prietenii și familia ta. Am răsfoit blogul Decolandia.ro și dăm mai departe ce am aflat.

Ce să știi despre întreținerea tipurilor de deck de terasă?

Avantajul deck-ului WPC este acela că în comparație cu o pardoseală exterioară din lemn, această nu necesită rașchetare sau uleiere ciclică. Producătorii recomandă o îngrijire minimă pentru a te putea bucură de frumusețea acestui tip de pardoseală.

Murdăria se adună pe orice suprafață, mai ales în exterior, așadar, pentru a o îndepărta este recomandat să se spele cu apă și o perie. În cazul în care murdăria este  mai persistența atunci se poate adaugă și puțin detergent în apă. Mai ales la începutul primăverii atunci când a stat o iarnă întreagă aproape neutilizată, deck-ul trebuie să fie curățat pentru a putea să te bucuri de un spațiu îngrijit și curat.

Recomandări pentru a proteja deck-ul  WPC

Un alt avantaj al deck-ului este acela că nu trebuie să faci o obsesie pentru curățenie, ci doar să îl întreții periodic pentru a evita formarea mucegaiului. În cazul în care ai scăpat ceva pe pardoseala din WPC este recomandat să cureți imediat deoarece se poate păta  la fel de ușor că orice alt tip de pardoseală. De asemenea, atunci când este multă zăpadă, este recomandat să o cureți de pe deck.

Dacă ai în vedere să amenajezi și un grătar pentru acele momente în care te distrezi afară cu prietenii tăi, trebuie să reții că deck-ul are capacitatea de a reține căldură. Acest lucru înseamnă că sursele directe sau indirecte de căldură pot deteriora iremediabil suprafața, așadar alege un grătar înălțat.

Ținând cont de aceste câteva recomandări vei putea să întreții deck-ul foarte ușor și să îl păstrezi în condiții excelente pe termen lung. Indiferent dacă este vorba despre amenajarea unei terase acasă la ține sau este vorba despre terasă unui local, terasa din WPC este o soluție demnă de luat în considerare. Se întreține cu ușurință, arată bine, nu necesită o îngrijire specială, nu se decolorează la soare și nu este afectat de intemperii, sunt caracteristicile unei pardoseli exterioare rezistente și durabile. În plus, vei putea să îți amenajezi terasă oricum îți dorești deoarece se poate adapta cu ușurință la orice idei sau stiluri de design exterior.

Spread the love