Smart Home: 5 lucruri din viața ta care se vor schimba total

Gama de produse deja pe piață este aparent nesfârșită, iar noi ne dorim să îți simplificăm procesul. Am rezumat cele 5 elemente de bază pe care un smart home le integrează perfect, împreună cu câteva sfaturi pentru a te ghida către propriile alegeri.

1. Starea de spirit

Crearea condițiilor ideale smart home – de la iluminare și temperatură, până la acces – este dictată de principiul „dacă X, atunci Y. De exemplu, aplicația Warm Welcome Home de la BMW Lab se conectează la sistemele de iluminat Philips Hue din casa ta smart, deschizând ușa garajului imediat ce mașina intră în alee, aprinzând luminile casei. 

O altă aplicație inspirată de Prince schimbă culoarea luminilor Philips Hue în violet atunci când plouă. Dacă o și rogi pe Alexa să pună Purple Rain, starea ta de spirit va fi la înălțime!

2. Eficiența energetică

Instalațiile smart home îți pot reduce facturile la energie și îți pot face casa mai confortabilă. Poți reduce cu o treime din factura de energie trecând la aparate, echipamente și dispozitive de iluminat eficiente din punct de vedere energetic Poți începe cu produsele de control al termostatului. 

Nest Learning Thermostat, de exemplu, este capabil să monitorizeze dacă ești acasă sau dacă ești plecat și să ajusteze temperaturile în consecință. Poate controla și alte dispozitive inteligente din casă. Cu alte tehnologii de automatizare a locuinței, cum ar fi INSTEON, poți reduce activitatea termostatului și stinge toate luminile și aparatele din casă apăsând un buton preprogramat la ieșirea din locuință.

3. Entertainmentul

Cu atâtea branduri de tip home theater pe piață, a devenit din ce în ce mai dificil să plasezi produsele în afara vederii, și totuși la îndemână în același timp. O extensie cu infraroșu rezolvă această problemă, deoarece îți permite să folosești o telecomandă IR pentru a controla mai multe componente audio-vizuale situate în spatele ușilor sau pereților închiși. Te poți afla la 12 metri distanță, iar cablurile inestetice nu vor mai strica aspectul încăperii.

4. Convergența

Să controlezi un număr mare de dispozitive și servicii separate se poate dovedi a fi o durere de cap. O soluție precum Control4 oferă o varietate de interfețe pentru a-ți controla casa inteligentă, fiecare proiectată personalizat, pentru a avea acces simplu la caracteristicile diverselor aparate. 

Poți folosi o telecomandă cu infraroșu pentru home theater, un ecran tactil pentru a naviga prin filme și muzică, o tastatură care înlocuiește întrerupătoarele de lumină sau un Apple Watch/tabletă în timp ce ești departe de casă pentru a controla sistemele din locuință.

5. Siguranța

Exemplu: August Smart Lock îți permite să verifici dacă locuința ta este încuiată sau nu, ceea ce este ideal pentru programarea accesului unui babysitter. Adaugă încuietorii o cameră pentru sonerie și vei fi avertizat de fiecare dată când sună, astfel încât să poți vedea și vorbi cu vizitatorii de pe smartphone-ul tău. Nu mai trebuie să ascunzi cheile sub covoraș!

Amenajările interioare reprezintă o artă, iar fiecare tip de spațiu care are nevoie de reîmprospătare este fascinant în felul său. Dacă te interesează să afli mai multe despre designul localurilor de servit masa, poți arunca un ochi pe amenajări interioare restaurant.