3 lucruri care se vor muta definitiv in mediul online

Putem afirma cu certitudine ca viitorul este online. Indiferent ca ne referim la munca, cumparaturi, expozitii virtuale, sau chiar atacuri cibernetice, mediul online este si va fi terenul in care ne vom muta aproape integral. Astazi iti prezentam doar 3 lucruri care se vor muta mai mult sau mai putin in mediul online.

Comertul

Apetitul oamenilor pentru cumparaturile online este in crestere. Astazi, aproape toate magazinele dispun si de o platforma unde isi pot vinde produsele si serviciile. Lipsa timpului a determinat inclusiv supermarketurile si hipermarketurile sa recurga la vanzarea produselor online. Daca unele magazine online non-alimentare pot face fata lejer fara unitati fizice, nu putem spune acelasi lucru si despre cele alimentare sau supermarketuri.

Pe fondul unui numar tot mai mare de comenzi online, companiile de curierat au fost nevoite sa isi mareasca flota de masini si personal. Mai mult decat atat, pachetomatele au deveni o solutie eficienta pentru a economisi timp, energie, dar si pentru a polua mai putin. Recent, FanCurier a anuntat ca va instala in Romania cateva sute de pachetomate, FanBox.

Munca

Traim in era in care meseriile clasice sunt pe cale de disparitie. Aici ne referim la lacatus mecanic, dulgher, cizmar, sudor si lista poate continua. Scolile de Meserii nu au mai fost atractive pentru tineri, iar statul a decis desfiintarea lor. In 2022, cea mai mare parte a meseriilor se desfasoara in fata unui laptop. Pandemia a accentuat si mai mult digitalizarea, iar cu ajutorul aplicatiilor de comunicare sedintele sau intalnirile cu clientii pot avea loc tot online. Intr-un fel sau altul, putem afirma ca muncitorul de acum 30 de ani este inlocuit de omul digital. Poti fi in spatele unui ecran programator, jurnalist, copywriter, consultant, etc.

Medicina va ramane mereu un domeniu care se va derula in planul fizic. Totusi, unele clinici private le ofera oamenilor posibilitatea de a efectua consultantii online prin videocall. Desigur, ne referim la consultatiile pentru afectiuni minore.

Atașament:
tv-live-online-free.png

Televiziunea

Nici televizunea parca nu mai este ce a fost. Daca acum 20 ani abia asteptam sa ajungem acasa ca sa urmarim un film sau emisiunea preferata, astazi lucrurile s-au cam schimbat. Platformele de streaming precum Netflix sau HBO Max atrag tot mai multi utilizatori care nu mai sunt atat de mult interesati de continutul clasic de la televizor. Desigur, oferta de filme, seriale sau documentare este extrem de variata, iar unele titluri nu au nicio sansa sa fie difuzate in prime time.

Oamenii prefera portabilitatea. Din acest motiv, televiziunea online creste de la o zi la alta. Utilizatorii pot urmari canalele TV online gratis pe telefonul mobil, tableta sau laptop. Nu mai sunt nevoiti sa plateasca abonamente suplimentare si nici sa instaleze dispozitive auxiliare. Continutul programelor TV live este redat in oglinda cu cel de la televizor, iar singura conditie este sa ai o conexiune buna la Internet.