Ce carti sa citesti intr-o viata?

Avand in vedere ca sunt multe carți dintre care sa alegeti, este bine sa tineti cont de aceste lucruri, astfel incat sa ramaneti cu ceva dupa ce cititi o anumita carte.

Ce carți sa cititi?

O carte deosebita pe care o puteti citi este Maitreyi, aceasta carte scrisa de Mircea Eliade va transporta in tinuturile indepartate ale Indiei si va prezinta traditiile si obiceiurile din aceasta tara. Romanul s-a bucurat de un real succes, inca de la publicarea sa in 1933, atunci cand Mircea Eliade avea 26 de ani. In categoria de carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca se mai numara si O mie noua sute optzeci si patru de George Orwell. Aceasta carte descrie cu detalii socante mecanismele de control care mai exista chiar si in ziua de azi.
Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde este o carte care vorbeste despe suflet, ea fiind citita foarte usor. Acest roman este singurul terminat de Oscar Wilde, el fiind publicat in anul 1890. Starnind multe scandaluri si controverse inca din momentul in care a aparut cartea, ea a continuat sa fie una dintre cele mai apreciate carți scrise vreodata. Romanul a fost chiar si ecranizat in anul 2009, dar ecranizarea a adus o multime de modificari povestii. Ferma animalelor de George Orwell este o fabula politica, aceasta avand presarata in interiorul sau intelepciune, dar si compasiune, precum si invataminte pentru vremurile pe care le traim azi.
Capodopera lui Vladimir Nabokov, Lolita, a fost interzisa fiind considerata a fi scandaloasa. Aceasta carte a aparut in Statele Unite, abia dupa ce ea a fost publicata si in Franta. Cu toate ca subiectul este unul destul de morbid si anume pasiunea unui barbat matur pentru o fetita de doisprezece ani, Lolita este un poem de dragoste, acesta fiind inchinat limbii engleze, precum si a posibilitatilor sale expresive. Honore de Balzac a scris si el mai multe carti foarte apreciate, iar una dintre aceste carti este Femeia la 30 de ani. Acest roman este unul care poate fi citit si a doua oara, chiar si a treia oara, el vorbind despre povestea Juliei si fiind sub forma de 6 nuvele, publicate pe rand. Subiectul cartii este inspirat de doamna Laure de Berny, aceasta fiind amanta lui Balzac.
Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez este o poveste frumoasa, dar si tragica de dragoste, cartea fiind ecranizata in anul 2008. Aceasta carte este considerata si ea a fi una dintre marile capodopere a lumii, de aceea ea poate fi citita de oricine. Micul print de Antoine de Saint-Exupery a fost votata cea mai buna carte a secolului XX in Franta. In momentul de fata, aceasta carte a fost tradusa in mai mult de 250 de limbi si dialecte, vanzandu-se un numar de doua milioane de exemplare in fiecare an. Cartea este inspirata de un accident aviatic pe care autorul l-a suferit pe ruta Paris – Saignon, el incercand sa doboare cu acest zbor, un record de aviatie care i-ar fi adus 150.000 de franci.