Concediul la mare-Ce să îţi iei în vacanţă

Concediul la mare este întotdeauna mult aşteptat. Este recomandat ca pregătirile pentru această perioadă să înceapă din timp, tocmai pentru a te asigura că te vei bucura de o vacanţă plăcută şi relaxantă. În doi, împreună cu cei mici sau cu un grup de prieteni, concediul la mare este prilej de mare distracţie şi bucurie, astfel că vei pregăti cu mare atenţie bagajul pentru un sejur pe malul mării.

Unde mergi la plajă

Atunci când îţi alegi destinaţia concediului, vei lua în calcul câteva aspecte. În primul rând, timpul de care dispui, bugetul alocat, disponibilitatea către călătorii, deschiderea către zborurile cu avionul, cât şi specificul grupului din care vei face parte. Dacă pleci doar împreună cu partenerul tău, poţi alege orice destinaţie, indiferent cât de îndepărtată ar fi, atâta timp cât amândoi vă doriţi acest lucru. Dacă, însă, pleci împreună cu cei mici, în alegerea destinaţiei contează foarte mult disponibilitatea acestora către drumurile lungi şi capacitatea lor de a se simţi confortabil multe zile departe de casă. Astfel, destinaţiile concediului tău la mare şi la plajă, pot fi alese dintr-o ofertă foarte mare. Poţi merge pe litoralul românesc sau poţi alege dintre locaţiile oferite de ţările învecinate. Dacă eşti deschis către destinaţiile îndepărtate şi exotice, atunci concediul tău va include zboruri lungi cu avionul către destinaţii de vis precum Thailanda, Egipt sau Japonia.

Ce iei în bagajul pentru mare

Indiferent unde decizi să petreci concediul de vară, este recomandat ca bagajul tău să conţină tot ceea ce vei avea nevoie tu şi cei apropiaţi ţie. Te vei pregăti cu ţinute lejere estivale, costume de baie, pălării de soare, papuci de plajă, ochelari de soare şi o geantă generoasă de plajă, nu uita prosopul de plajă, produsele de protecţie solară, cât şi cele pentru arsuri solare. În funcţie de specificul zonbei, îţi va fi de folos şi un produs anti insecte. Nu uita să îţi pui în bagaj câteva ţinute pentru serile petrecute pe malul mării sau la diferite evenimente, pregăteşte-te şi cu o pelerină de ploaie şi o pereche de încălţăminte sport. Ia-ţi trusa cu produse cosmetice şi câteva medicamebte uzuale. Pregăteşte-te pentru orele petrecute pe plajă, cu o carte bună, reviste sau cu abonamentul oferit de platformele care oferă acces către o listă amplă de filme. Tot pentru relaxarea ta, îţi va fi de folos o narghilea electronică, o modalitate plăcută prin care îţi vei oferi câteva clipe de detaşare, alături de un ceai sau o cafea aromată. Nu uita banii, biletele de avion, cardurile şi încărcătoarele telefonului şi tabletei.

Sportul în vacanţă

Fie că eşti practicant constant, fie că intenţionezi să faci sport începând cu acest concediu, este indicat ca din bagajul tău să nu lipsească un echipament sportiv. Poţi alege să faci o repriză de alergat pe malul mării, imediat după răsăritul soarelui. Este o ocazie unică prin care te poţi încărca cu energia solară şi te poţi bucura de aerosolii naturali. De asemenea, în concediu poţi alege să-ţi antrenezi corpul mergând la sala de fitness pusă la dispoziţie de hotelul în care eşti cazat. O oră de antrenament la început de zi, îţi va oferi toată energia de care vei avea nevoie pentru a-ţi petrece ziua într-un mod cât mai plăcut şi interesant.

Spread the love