
creare site prezentare
In ziua de azi, prezenta online nu mai este o optiune, ci o necesitate. Cand vine vorba de creare site prezentare pentru afacerea ta, exista o multime de aspecte care pot influenta succesul si imaginea brandului tau.
Desi multi antreprenori incearca sa economiseasca investind sume minime in crearea site-ului web, acesta poate fi o strategie riscanta, din care afacerea nu are decat de suferit.
Iata cateva dintre cele mai comune greseli pe care le poti face in procesul de creare site, cum iti pot afecta afacerea si, cel mai important, cum sa le eviti!
Design neatractiv
Care este primul lucru pe care il vezi atunci cand intri pe un site? Design-ul, bineinteles!
Un design neorganizat sau prea aglomerat va „supara ochiul”, ceea ce are un singur rezultat, vizitatorii vor parasi pagina in cel mai scurt timp. In plus, ii va lasa pe oameni cu o impresie negativa despre afacerea ta.
Crearea unui site ar trebui sa se concentreze pe un design modern, simplu, adaptabil si, cel mai important, care sa fie user-friendly.

Absenta SEO
Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este vitala pentru vizibilitatea online. O greseala frecventa, pe care o fac foarte multi antreprenori si designeri web, in crearea site-urilor de prezentare a firmei este neglijarea acestei componente.
Daca site-ul tau nu este optimizat corect, este posibil sa nu apara in rezultatele motoarelor de cautare, ceea ce iti limiteaza vizibilitatea si numarul de vizitatori, deci si numarul de potentiali clienti. In plus, in viitor va trebui sa ceri ajutor specialistilor in SEO pentru a corecta aceasta greseala.
Site-ul nu este adaptabil
Astazi, o mare parte din traficul web vine de pe dispozitivele mobile. In timpul procesului de creare site de prezentare, este important sa te asiguri ca paginile sunt responsive, adica se adapteaza vizual la dispozitivul folosit de vizitatori.
Un site care nu respecta aceasta regula va avea un bounce rate ridicat, adica vizitatorii vor parasi rapid site-ul, ceea ce va reduce implicit si numarul conversiilor.
Lispa unei strategii clare de call to action
Chiar daca ai pus la punct toti pasii de mai sus, fara un CTA (call to action) clar, vizitatorii site-ului s-ar putea sa nu stie ce pasi sa urmeze.
Vrei sa ca ei sa ajunga pe pagina de contact, in magazin-ul online sau sa ii incurajezi sa se aboneze la newsletter? CTA-urile trebuie sa fie scurte, clare si convingatoare.
Ignorarea feedbackului si neactualizarea site-ului
Lumea digitala este intr-o continua evolutie. Ceea ce functiona acum cativa ani poate sa nu mai fie relevant astazi. Este esential sa iti actualizezi si adaptezi site-ul in functie de feedbackul primit si de noile tendinte in domeniul crearii site-urilor web.
Astfel, chiar daca ai creat un site de prezentare pentru firma ta care sa respecte toate bune practici, cu timpul acestea vor trebui actualizate si imbunatatite. In caz contrar, poate afecta vizibilitatea si relevanta in ochii vizitatorilor.
Oricat de inovatoare ar fi ideile sau serviciile tale, fara un site bine proiectat, ele pot fi trecute cu vederea. De aceea, o firma care se ocupa cu crearea site-urilor, asa cum este The Webers, te poate ajuta sa iesi din anonimat si sa atragi cat mai multi clienti.
Descopera portofoliul agentiei de web design The Webers si cere ajutor specialistilor!