Totul despre adezivii pentru lemn – tips and tricks

Lemnul este un material care tine o viata intreaga si pe care il poti intretine usor daca alegi sa-l tratezi in mod corespunzator. In mediul on-line gasesti numeroase produse care ii vor oferi lemnului protectie si care ii pot schimba aspectul, asa cum doresti.

Mai mult, daca acesta se deterioreaza sau se rupe, ai la dispozitie varianta de a-l repara cu ajutorul produselor de tip adeziv pentru lemn. Daca vrei sa afli mai multe despre un adeziv pentru lemn vezi aici tot ce te-ar putea interesa.

Adeziv pentru lemn

Paleta produselor de tip adezivi este variata si poti achizitiona diverse tipuri. In magazinele specifice gasesti adezivi pe baza de apa, de solvent si adezivi monocomponenti sau bicomponenti. Alte categorii de adezivi sunt cele care fac referire la timpul de uscare, rezistenta la temperaturi scazute sau ridicate, rezistenta la umiditate si gradul de elasticitate. In functie de obiectul pe care vrei sa-l lipesti, asigura-te ca achizitionezi adezivul potrivit, de exterior sau interior.

Tipuri de adezivi

Cele mai importante categorii de adezivi pe care le poti gasi cu usurinta in magazinele de bricolaj, sunt urmatoarele:

  • adezivi tip aracet – poti utiliza acest tip de adeziv atunci cand vrei sa lipesti obiecte din lemn aflate in interiorul casei. Util este sa stii ca, aceste produse nu sunt toxice si sunt pe baza de apa, deci le poti utiliza in siguranta intr-un spatiu inchis. In functie de obiectul pe care vrei sa-l lipesti, poti aplica stratul de adeziv cu ajutorul unei pensule. Daca ai pus prea mult, este indicat sa stergi cu o carpa excesul;
  • adezivi pe baza de cianacrilati – important este sa stii ca, acest tip de adezivi lipesc suprafete dure intr-un timp foarte scurt. Poti alege sa-l utilizezi pentru obiecte mici sau in caz de reparatii simple. Nu uita sa porti manusi, astfel incat sa eviti situatia in care adezivul ramane pe degete;
  • adezivi epoxidici – aceasta categorie de adezivi reprezinta o combinatie intre doua componente, si anume: tipul A si B. Ai grija cand utilizezi acest tip de adeziv, deoarece timpul de uscare este destul de mare si necesita utilizarea unor cleme de prindere. Util este sa stii ca, poti alege un adeziv epoxidic pentru interior sau exterior;
  • adezivi poliuretanici – alege un astfel de adeziv atunci cand vrei sa lipesti un lemn care sta in umiditate. De exemplu, poti alege sa lipesti piese de mobilier de bucatarie, baie sau chiar mobilierul de gradina. Util este sa stii ca, acest adeziv este incadrat in categoria celor rezistenti si durabili, fiind recomandat atat la interior cat si la exterior;
  • adezivi termofuzibili – daca alegi sa lipesti cu acest tip de adeziv, atunci este necesar sa stii ca vei avea nevoie si de un pistol de lipit. Forma acestui adeziv este lunga si il gasesti in diverse culori. Adezivul se topeste la temperaturi ridicate atunci cand actionezi pistolul, si odata ce se intareste la loc va lipi obiectele pe care l-ai aplicat.

De ce ustensile ai nevoie atunci cand vrei sa lipesti diverse obiecte?

In momentul in care te apuci de o lucrare este important sa ai la indemana toate produsele necesare. In felul acesta te asiguri ca vei lipi obiectele din lemn destul de usor. Daca nu detii deja diverse accesorii, in momentul in care achizitionezi adezivul cumpara si aceste elemente: cleme de prindere, trafalet, pensula, hartie abraziva, diluant si manusi de protectie.

Acceseaza site-ul klebrom.ro si alege sa comanzi on-line produsele de care ai nevoie. Ai la dispozitie adezivi, precum si alte produse de tipul folii mobila Klebrom, astfel incat sa alegi tot ce iti este necesar!

Date de contact:

E-mail: office@klebrom.ro

Telefon: 0726/ 159 136

                0722/ 559 023